Tennislehti Wimbledonissa: Smiling Finn ja sinivalkoinen huuma

Jarkko Nieminen tunnetaan tennismaailmassa nimellä Smiling Finn. Upea tunnustus mukavalle miehelle.​
Jarkko Nieminen tunnetaan tennismaailmassa nimellä Smiling Finn. Upea tunnustus mukavalle miehelle.​

Wimbledonin tennisturnauksessa oli tänä vuonna jotain aivan erityistä suomalaisittain. Sen huomasi jo, kun astui lehdistökeskukseen lauantaina kahta päivää ennen turnauksen alkua.

Useat ulkomaiset toimittajat tulivat puhumaan Jarkko Niemisen lopettamisesta. Asia oli uutisoitu Suomessa vain muutamaa päivää aiemmin, mutta hyvin tieto oli levinnyt ulkomaisten tennistoimittajien keskuuteen.

Erityisenä puheenaiheena oli Jarkon ensimmmäinen ottelu Lleyton Hewittia vastaan. Kumpi uransa lopettavista veteraaneista pääsisi pelaamaan toisen kierroksen ottelua ykköseksi sijoitettua Novak Djokovicia vastaan Wimbledonin Keskuskentälle?

Jarkko oli se, joka lopulta pääsi toteuttamaan unelmansa lopettaa Wimbledon-uransa kuuluisimmassa turnauksessa kuuluisimmalla kentällä.

Hewitt-ottelun jälkeen Jarkkoa haastattelivat paikalla olleet kolme suomalaistoimittajaa ja yksi sveitsiläinen STT:n piikkiin. Mutta pienessä, muutaman tuolin haastatteluhuoneessa oli viideskin ihminen. New York Timesin tunnettu tenniskolumnisti Christopher Clarey oli paikalla kysymässä Jarkon kommentteja urastaan ja Hewittista.

Vuosien varrella Jarkko on muistaakseni vain kerran ollut Wimbledonin lehdistökeskuksen suuressa haastatteluhuoneessa, jonne mahtuu jokunen sata toimittajaa. Vuonna 2006 hän oli voittanut neljännellä kierroksella Dimitri Tursunovin hurjassa nelituntisessa taistossa. Seuraava ottelu oli puolivälierä Rafael Nadalia vastaan, ja se keräsi ison toimittajajoukon haastatteluun.

Silloin kuuluisa yhdysvaltalainen toimittaja Bud Collins muun muassa ihmetteli Jarkon halua kirjoittaa ylioppilaaksi ennen ammattilaiseksi siirtymistä ja suomalaisen nopeutta.

Niin kuin silloin, myös tänä vuonna Jarkko jakeli Wimbledonissa vastauksiaan hyvin perustellen ja tarkasti analysoiden.

***

Vaikka kyseessä oli viimeinen ottelu Wimbledonissa, ei Jarkossa näkynyt merkkejä haikeudesta. Pitkää uraa näytti olevan mukava viedä kohti päätöstä, kaikki oli jo saavutettu tehty vuosien varrella.

Yksi mieleenpainuvista muistoista oli, kun Turun Sanomat kysyi Roger Federeriltä marraskuisesta näytösottelusta Jarkkoa vastaan.

Federer tuntui arvostavan Jarkon todella korkealle ja sanoi tulevansa hyvin mielellään Helsinkiin. Näytösottelu oli uutinen kansainväliselle medialle, vaikka Suomessa Jarkko oli jo kertonut asiasta edellisellä viikolla.

Ulkomaisten toimittajien kanssa keskustellessa kävi myös ilmi, että Jarkkoa ei tunneta kutsumanimellä Flying Finn vaan Smiling Finn. Jarkko tuntui selvästi tehneen vielä paljon rankingiansa suuremman vaikutuksen tennisväkeen.

Se kävi myös selväksi, kun jutteli Jarkon kanssa pelaajien kahvilassa. Yksi jos toinen pelaaja ja valmentaja tuli kättelemään suomalaista ja kertomaan, kuinka paljon he jäävät kaipaamaan häntä.

***

Patrik Niklas-Salminen lumosi paitsi vahvoilla otteillaan kentällä, myös rennon kohteliaalla mediaesiintymisellään.​
Patrik Niklas-Salminen lumosi paitsi vahvoilla otteillaan kentällä, myös rennon kohteliaalla mediaesiintymisellään.​

Kun Jarkko oli tyylikkäästi poistunut turnauksesta, tilalle tuli toinen suomalainen. Patrik Niklas-Salmisen olisi rankinginsa (ITF-35) perusteella pitänyt hävitä jo junioreiden ensimmäisellä kierroksella, mutta suomalainen pisti paremmaksi – paljon paremmaksi. Matka semifinaaliin oli melkoinen.

Patti voitti nipun kovia juniorinimiä, ja vasta ruotsalainen Mikael Ymer oli parempi. Hän joutui uuteen tilanteeseen, kun yhtäkkiä mediaa kiinnostivat hänen edesottamuksensa. Ja myös kansainvälisen tennisliiton ITF:n sekä Wimbledonin webbisaitin toimittaja kävi tekemässä jutun suomalaisjuniorista.

Patrik hoiti kentällä asiat hyvin keskittymällä ja median kanssa olemalla rennolla tuulella alusta alkaen. Vasta tappio sai nuoren miehen hieman vakavammaksi, mutta se ei estänyt häntä analysoimasta tarkasti omia otteitaan hävityssä ottelussa.

Paikalla Wimbledonissa olivat Pattin vanhemmat, veli ja veljen kaveri sekä valmentaja Federico Ricci. Italialainen tuntee maailman juniorikärjen erinomaisen hyvin ja pystyi laatimaan Pattille erinomaiset pelitaktiikat kuhunkin otteluun.

Esimerkiksi Duck-Hee Lee (ATP-278) kaatui kolmannella kierroksella lyömällä puolustavassa tilanteessa tämän rystylle, josta eteläkorealainen ei saa vauhtia palloon. Hyökkäystilanteessa taas kannatti painaa Leen kämmenelle, koska hän tekee sieltä enemmän virheitä.

Patin nousu sairaalavuoteelta Wimbledonin semifinaaliin loi hienon tarinan, jota oli mukava seurata. Noin kaksi vuotta sitten hän kärsi ylirasituksen takia ylimääräisistä sydämenlyönneistä, ja sen perään tulivat molempien polvien patellajänteiden tulehdukset.

Vielä Ranskan avoimissa kesän alussa Patti hävisi ensimmäisellä kierroksella, mutta Wimbledonissa paukut riittivät jo kaksinpelin semifinaaliin ja nelinpelin puolivälieriin.

Kolmas suomalainen Wimbledonissa oli Henri Kontinen. Hän pelasi sekä nelinpeliä että sekanelinpeliä. Urakka päättyi molemmissa jo ensimmäisellä kierroksella, mutta näin vaatimaton menestys jäänee tilastoharvinaisuudeksi.

Midnight Sun Senior Open löysi heti paikkansa

Talissa pelattu seniorien ITF-kilpailu veti liki 150 osallistujaa heti tuoreeltaan. Hienosti järjestetty kisa oli hyvä kokemus niin kokeneille kuin ensikertalaisillekin pelaajille.

Sari Saarinen sai ”Rookie”-palkinnon kilpailunjohtaja Riku Helmiseltä.​
Sari Saarinen sai ”Rookie”-palkinnon kilpailunjohtaja Riku Helmiseltä.​

Smashin Kati Saariniemen ja Satan Sari Saarisen tavoin moni osallistui ensimmäisen kerran seniorien ITF-turnaukseen, jollainen järjestettiin heinäkuun viimeisen viikonlopun ympärillä Helsingin Talissa.
Turnaus oli Helsinki Midnight Sun Senior Open, ja sekin oli noviisi, ensimmäistä kertaa ITF:n kalenterissa. Kisa oli ITF:n vitoskategoriaa, alinta siis, mutta jaossa olevista ITF-rankingpisteistä ei tuntunut kukaan puhuvan. Tärkeintä oli saada kivoja kokemuksia, tavata tuttuja ja tulla hieman uteliaanakin katsomaan, millainen aktiivisesti koko kevään ja kesän ajan sosiaalisessa mediassa markkinoitu kisa oikein on.
Kilpailun ideoijan ja puuhamiehen, Riku Helmisen, kutsun oli kuullut puolentoista sataa senioripelaajaa, joista lopulta paikalle tuli 143. Osallistujia oli Etelä-Afrikasta, Norjasta, Saksasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista, mutta suurin joukko oli Suomesta. Otteluita kertyi lähes 250 viiden päivän aikana.
Kisan korkeimmalla ITF-rankingsijalla osallistujista oli Saksan Nanda Fischer, joka on 75-vuotiaiden naisten maailman ykkönen. Pieni ja siro berliiniläisvasuri osallistui N70-luokkaan ja voitti sen miten tahtoi. Rouva yhdisti kisamatkaansa Savonlinnan oopperajuhlat; ei hassumpi ajatus ollenkaan.

Turkulaislady Taina Majaniemi hallitsee N75-luokassa.​
Turkulaislady Taina Majaniemi hallitsee N75-luokassa.​

 

Kaksi triplaa


Alussa mainittu OVS:n kasvatti Kati Saariniemi pisti tennismailan sivuun 17-vuotiaana, mutta palasi lajin pariin vuonna 2003 ja voitti nyt 45-vuotiaana Talissa N45-kaksinpelin, N40-nelinpelin Karoliina Peuran ja 40-sekanelinpelin Kalle Kuusiston kanssa.
- Kiva kisa, sain hyviä otteluita ja tapasin paljon tuttuja, totesi kisaurakkansa jälkeen vakuutusfirman lakimiehenä toimiva Saariniemi.

Karoliina Peura (vas.) voitti kaksi ja Kati Saariniemi kolme luokkaa.​
Karoliina Peura (vas.) voitti kaksi ja Kati Saariniemi kolme luokkaa.​

Hän teki seuraa HVS:n Leena Rannalle, joka oli jo lauantaina sinetöinyt oman triplansa, voittanut N60-kaksinpelin, nelinpelin Lelle Blomqvist ja sekanelinpelin Norjan Petter Wendelborg parinaan.
Sari Saarisen ensimmäinen ITF-turnaus oli paitsi mukava kokemus, myös harjoitteluintoa lisäävä tapahtuma. Nyt tietää, mitä asioista pitää omassa pelissä kehittää – parempiin lyöntiasentoihin on syytä päästä.
Kokemusta sen sijaan oli rutkasti N65-luokan HTS:n Marja-Liisa Hedmanilla ja HVS:n Lelle Blomqvistilla, jotka joutuvat usein vastakkain. Kummankin on pelattava tarkasti, jos mielii voittaa. Talissa Hedman voitti kaksinpelin, nelinpelissä voiton vei Blomqvist.

Roger Nyberg ja Päivi Frangén voittivat M/N50-sekanelinpelin.​
Roger Nyberg ja Päivi Frangén voittivat M/N50-sekanelinpelin.​

Vaasan veri ei vapissut
 

Tukholmasta kisaan tuli ex-vaasalainen Hannu Saari, joka puolestaan voitti M50-luokan eikä menettänyt kolmessa ottelussaan kuin yhteensä viisi geimiä. 10 vuotta Ruotsissa asunut Saari piti 16 vuotta taukoa tenniksestä, mutta on kahtena viime vuonna voittanut Ruotsin M45-joukkuemestaruuden Saltsjö-Duvnäsin joukkueessa. Saksassa hän käy pelaamassa senioriliigaa ja Suomessa seniorien ITF-kisoja.
T-61:n Rainer Smått innosti aikanaan monen vaasalaispojan kilpatennikseen, Saaren lisäksi myös mm. Pertti Mandellin, joka otti Talissa M45-luokkavoiton, kun Tapio Rossi joutui vetäytymään finaalista muljautettuaan nilkkansa välieräottelussa.
- Vaasalaiset olivat voittamattomia, röyhistelivät Mandell ja Saari ilkikurisesti. - Niin, jos ei lasketa oppi-isä Rainerin tappiota M70-luokan puolivälierissä.
- Monet tennispelaajat pelaavat suurimman osan vuotta kovilla alustoilla, ja se tie vie lopulta lonkkaleikkaukseen, niin arveli Jussi Juvakoski, jonka toinen lonkka operoitiin tammikuussa. Hienosti meni, sillä hän kisasi senioriliigan loppuotteluissa jo maaliskuussa ja voitti nyt Talissa sijoittamattomana M60-luokan kaksinpelin. Juvakoski on aina ollut elementissään massalla ja se näkyi tuloksissa nytkin.

Hannu Saari käy Tukholmasta kisaamassa Suomessa seniorien ITF-kisoja.​
Hannu Saari käy Tukholmasta kisaamassa Suomessa seniorien ITF-kisoja.​

Kisa saa jatkoa


Riku Helminen jännitti turhaan, millaista palautetta uusi turnaus saisi pelaajilta. Parikymmentä sponsoria, isoimpina Toyota, kello- ja kultasepän liike Westerback, OP Private, Hartwall/Novelle, Lääkärikeskus Aava ja Jacquart-shampanja sekä MTV Total, Talin mainiot fasiliteetit, markkinoinnissa apuna olleet Ari Heinilä ja Veli-Matti Hilli ideoineen sekä Tennis Bistron loihtimat tarjoilut pelaajabanketissa muodostivat hyvät edellytykset kisan onnistumiselle. Pelaajat viihtyivät ja innostuivat kyselemään jatkosta.
- Kisa järjestetään ensikin vuonna, ja toivottavasti neloskategoriastatuksella, vakuutti Riku Helminen.
 

Jussi Juvakoski (vas.) oli elementissään Talin massalla. Finaalissa kukistui Klaus Tervilä.​
Jussi Juvakoski (vas.) oli elementissään Talin massalla. Finaalissa kukistui Klaus Tervilä.​


 

Nousussa ja laskussa: Muguruza pelasti Espanjan

Tuleva massahirmu: Dominic Thiem

21-vuotias itävaltalainen voitti Umagissa uransa toisen ATP-tittelin, ensimmäinen tuli keväällä Nizzasta. Kumpikin kisavoitto on massalta. Sijalle 24 noussutta Thiemiä on povattu pari vuotta tulevaisuuden huipuksi. Nyt hän tekee sen mukaista jälkeä. Yläkierteiset peruslyönnit ja syöttö ovat hänellä massalyöntejä. Yhden käden rystyssä on potentiaalia stanwawrinkamaiseksi aseeksi. Ensi vuonna Thiem voi olla kova tekijä myös massa-Masterseissa ja Ranskan avoimissa.

Garbine Muguruza taipui tennisvaltiatar Serena Williamsille Wimbledonin loppuottelussa. Kuva: All Over Press​
Garbine Muguruza taipui tennisvaltiatar Serena Williamsille Wimbledonin loppuottelussa. Kuva: All Over Press​

Koko maan pelastaja: Garbine Muguruza

Wimbledonin finaalipaikka nosti 21-vuotiaan espanjalaisen maassaan otsikoihin. Espanjan tennistä on hemmoteltu miesten supermenestyksellä viime vuodet. Rafael Nadal on voittanut paljon, ja maa dominoi parhaimmillaan Davis Cupia. Nyt Nadal on sukeltanut, eikä Espanja palaa ensi vuodeksikaan Davis Cupin maailmanlohkoon. Voimakkaasti syöttävä ja lyövä, sijalla yhdeksän WTA-rankingissa oleva Muguruza teki läpimurtonsa hyvään aikaan. Toki jatkossa espanjalaisille kelpaavat vain voitot.

***

Rillumarei-pojat: Bernard Tomic ja Nick Kyrgios

Tomic on riidoissa Australian Tennisliiton kanssa, ja toinen nuori aussi Kyrgios herätti Wimbledonissa pahennusta pelatessaan tahallaan huonosti. Kuvaavaa on, että Australia eteni Davis Cupin välieriin jättämällä Tomicin – joka vielä pidätettiin juhlimisen jälkeen USA:ssa – ulos joukkueesta ja siirtämällä Kyrgiosin vaihtopenkille perjantain jälkeen. Tomic toki voitti juuri Bogotan ATP-kisan, mikä oli loistava reaktio huonoihin aikoihin, mutta kokonaisuutena kaksikolla riittää kasvamista aikuiseksi.

Sekoittelijan sekavuus: Agnieszka Radwanska

26-vuotias puolalainen teki tähän vuoteen kohutun liikkeen, kun Martina Navratilova tuli hänen konsulttivalmentajakseen. Yhteistyö päättyi lyhyeen, eikä Radwanska ole päässyt eroon perinteisistä heikkouksistaan. Hän on kyllä ovela pelin sekoittelija ja tatsiakin on, mutta peli jää kovassa paikassa liian pehmeäksi. Grand Slam -finaalipaikkoja on suhteellisen usein tyrkyllä, mutta aina joku menee ohi, viimeksi Wimbledonissa Garbine Muguruza.

Teemu Selänne mukaan Jarkko Niemisen jäähyväismatsiin

 

Bermudan Kannusta pelataan paahteisella Kalastajatorpalla. Teemu Selänne kertoo Tennisliitolle, mitä tennis hänelle...

Posted by Suomen Tennisliitto ry on 4. heinäkuuta 2015

 

Raisan roti: Reilusta pelistä Vihreä kortti

Naistoimikunta tekee aktiivista työtä maassamme tenniksen hyväksi. Se tukee rahallisesti muun muassa lupaavia tennisjunioreitamme sekä Tennisliiton Street Tennis -kiertuetta.

Elokuusta 2015 alkaen Naistoimikunta alkaa myös jakaa junioreiden SM-kilpailuissa Vihreää korttia. Kyseessä on stipendi, joka jaetaan reilua peliä esittäville junioreille, joilla on positiivinen ja tsemppaava ilme niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Voittojen lisäksi on tärkeä arvostaa myös hyvää ja positiivista käytöstä!

Vihreä kortti jaetaan seuraavan kolmen vuoden ajan ulko- ja sisäkauden SM-kilpailuissa. Kohteena ovat siis 12-, 14- ja 16-vuotiaiden luokat. Kussakin ikäluokassa palkitaan yksi tyttö ja yksi poika. Vihreä kortti oikeuttaa 100 euron stipendiin. Palkinto on siis hyvin arvokas. Elokuussa 2015 kolme näistä palkittavista tulee saamaan lisäksi SEB Fair Play -palkinnon.

Pelaajan valinnasta vastaa kunkin kilpailun kilpailunjohtaja. Esitys pelaajasta hyväksytetään Tennisliitossa ennen palkinnon jakamista. Samalla esitetään perusteet valinnalle. Vihreän kortin saaneet juniorit tullaan esittelemään kilpailujen jälkeen Tennisliiton verkkosivuilla.

Toivottavasti näemme elokuun SM-kilpailuissa Kotkassa, Lahdessa ja Jyväskylässä loistavien tennisesitysten lisäksi myös paljon positiivista käytöstä. Teemme mielellämme hankalia valintoja suuresta pelaajajoukosta!

Raisa Törnroos-Heinonen on Suomen Tennisliiton kilpailupäällikkö.​
Raisa Törnroos-Heinonen on Suomen Tennisliiton kilpailupäällikkö.​

 

Tampere Open: Sade ei syönyt intoa eikä fiilistä

Aamulehti Tampere Openissa paitsi nähtiin huipputennistä ja rankkoja sadekuuroja, pelattiiin myös yritystennistä ja kuunneltiin mielenkiintoisia luentoja esimerkiksi urheilumarkkinoinnista.

Hei, täällähän paistaa aurinko! Entinen ammattilainen Harri Heliövaara ja tulevaisuudenlupaus Patrik Niklas-Salminen etenivät nelinpelissä finaaliin.​
Hei, täällähän paistaa aurinko! Entinen ammattilainen Harri Heliövaara ja tulevaisuudenlupaus Patrik Niklas-Salminen etenivät nelinpelissä finaaliin.​
Piia Suomalainen osallistui Tampere Openin ITF 10 000 dollarin turnaukseen.​
Piia Suomalainen osallistui Tampere Openin ITF 10 000 dollarin turnaukseen.​
Toimitusjohtaja Teemu Purho ja hallituksen jäsen Toni Pokela tsemppasivat Tennisliiton puolesta yritystennistapahtumassa.​
Toimitusjohtaja Teemu Purho ja hallituksen jäsen Toni Pokela tsemppasivat Tennisliiton puolesta yritystennistapahtumassa.​
Yritystenniksessä peli ei ollut kovin totista. Tsemppauksia ja huumoria piisasi.​
Yritystenniksessä peli ei ollut kovin totista. Tsemppauksia ja huumoria piisasi.​
Tennisliiton puheenjohtaja Matti Virtanen kiitteli suomalaisen tenniksen mainiota virettä.​
Tennisliiton puheenjohtaja Matti Virtanen kiitteli suomalaisen tenniksen mainiota virettä.​
Tennisliiton järjestämä kaksipäiväinen Seurafoorumi kiinnosti seuroja ympäri maan. Luennoitsijana muun muassa urheilumarkkinoinnin ammattilainen Vili Nurmi.​
Tennisliiton järjestämä kaksipäiväinen Seurafoorumi kiinnosti seuroja ympäri maan. Luennoitsijana muun muassa urheilumarkkinoinnin ammattilainen Vili Nurmi.​
Jarkko Nieminen tähtäsi finaaliin ja voittoon, mutta valitettavasti tie tyssäsi välierään. Tiukka viikko vaati veronsa.​
Jarkko Nieminen tähtäsi finaaliin ja voittoon, mutta valitettavasti tie tyssäsi välierään. Tiukka viikko vaati veronsa.​

 

Jack Sock, väärän alustan profeetta

 

Jack Sockille massa on se omin alusta.​
Jack Sockille massa on se omin alusta.​

Näky ei ollut erityisen amerikkalainen. Jack Sock saapui viime syksyn Tukholman avointen harjoitus- ja kakkoskentän laidalle ennen omaa treenivuoroaan – ja rupesi potkimaan valmentajiensa kanssa eurooppalaista jalkapalloa. Yleensä tennismaailmassa on totuttu siihen, että jenkeillä voi kyllä olla mukana soikiopallo, ja kevyt lämmittely ennen kentälle menoa hoidetaan jenkkifutista heittelemällä.

Mutta eipä Sock ole kaikkein amerikkalaisin pelaajanakaan. Hän voitti tämän vuoden keväällä ensimmäisen kaksinpelin ATP-tittelinsä punaisella massalla Houstonin kisassa. Harva amerikkalaismies on tehnyt isoa läpimurtoaan nimenomaan eurooppalaistyylisellä massakentällä, sillä jenkit kasvavat tennikseen kovien kenttien kautta.

Ranskan avoimissa Sock, 22, eteni neljännelle kierrokselle ja otti siinäkin vaiheessa vielä erän itseltään Rafael Nadalilta. Nadalmaisesti, mutta oikealla kädellä, vinhalla mailan lavan vauhdilla ja pyöräytyksellä kämmeneen yläkierrettä veivaava Sock myönsikin Pariisissa, että massa on jopa hänen omin alustansa.

– Suurimman osan uraani massa on ollut paras alustani. Massa sopii pelilleni erittäin hyvin. Syöttöni ja kämmenlyöntini soveltuvat massalle todella hyvin. Nämä molemmat lyöntini pomppaavat korkealle massalla, ja hitaassa massapompussa ehdin pyörittää omia lyöntejäni ympäriinsä. Liikkuminen on myös tärkeä osa peliäni. Massalla tunnen pääseväni käsiksi suureen osaan palloista, ja se voi joskus turhauttaa vastustajia, jos pääset kiinni ikään kuin ylimääräisiin palloihin. Se voi jopa kääntää otteluita, Sock analysoi Ranskassa.

Iso ero vihreään massaan

Tämän hetken massaloistostaan huolimatta Sock ei ole mikään massakenttien kasvatti - hänen ominaisuutensa vain sopivat massalle amerikkalaisuudesta huolimatta. Hän on päässyt pelaamaankin massalla kunnolla vasta viime vuosina. Ensimmäiset kokemukset punaisella massalla kilpailemisesta tulivat nimenomaan Ranskan avointen karsinnoissa.

Sock uskoo olevansa yksi ensimmäisistä amerikkalaispelaajista, jotka todella ovat pitäneet massatenniksestä alusta asti. Niilläkin, jotka ovat menestyneet massalla, pinnoitteesta tykkääminen saattoi ottaa aikansa.

Massaa ei kannata Sockin mielestä väheksyä siksikään, että massakausi on tärkeä osa tennisvuotta. Massalla ei voi olla pelaamatta, ja vaikka vahvin osaaminen olisi muilla alustoilla, massakausi täytyy puskea läpi mahdollisimman vahvasti. Tämän myös amerikkalaispelaajat ovat alkaneet hyväksyä.

Amerikkalainen vihreä massa on tullut Sockillekin tutuksi nuoresta lähtien, mutta hän näkee sillä ja eurooppalaisella punaisella massalla pelaamisen eri asioina.

– Vihreä massa on ainakin minulle hankalampi pelata. Liukuminen on massalla tärkeää. Vihreällä massalla jalkatyön kohdilleen saaminen on haastavampaa. Liu’un jälkeen on hankalampaa saada jalat liikkeelle ja päästä takaisin pisteeseen. Punaisella massalla on helppoa pysähtyä ja tehdä suunnanmuutoksia. Pelaaminen on puhtaampaa. Vihreällä massalla tulee karkeampia pomppuja. Punainen massa on hieman rehellisempi tennisalusta.

Tämä tuuletus nähtiin myös nurmella kesällä 2014, kun Jack Sock voitti Wimbledonin nelinpelimestaruuden Vasek Pospisilin kanssa.​
Tämä tuuletus nähtiin myös nurmella kesällä 2014, kun Jack Sock voitti Wimbledonin nelinpelimestaruuden Vasek Pospisilin kanssa.​

 

PALUUN TEKIJÖITÄ

Amerikkalainen miespelaaja ei ole voittanut Grand Slamia sitten Andy Roddickin vuoden 2003 US Open -mestaruuden. Tennislehti listaa Yhdysvaltain uuden tulemisen tekijöitä.

Hyvät peruspelaajat

22-vuotiaat Jack Sock ja Denis Kudla ovat väläyttäneet peräkkäisissä Grand Slameissa. Sock eteni Ranskan avoimissa ja Kudla Wimbledonissa neljännelle kierrokselle. Molempien pelissä on vahva peruspeliperusta, mikä ei ole niin tyypillistä esimerkiksi edelliselle ”sukupolvelle”, kuten John Isnerille ja Sam Querreylle. Tämä kertoo myös amerikkalaisen valmennuksen vähittäisestä painopistemuutoksesta kohti modernia tennistä.

Ammattimaisuuden ymmärrys

Jenkkitenniksessä on yksinkertaisesti tehty liian vähän töitä. Miesten aiempaa huonompi taso ei ole ollut sattumaa. Jotkut amerikkalaiset lajivaikuttajat ovat myöntäneetkin, että monet juniorivuosikerrat ovat voineet kuvitella, että lahjakkuus ja siihen päälle tunnin harjoittelu päivässä riittävät. Nyt on lajiliittovetoisesti pyritty parantamaan valmentautumisen ammattimaisuutta.

Menestyvät juniorit

Junioritasolla amerikkalaiset eivät ole missään vaiheessa hävinneet täysin kuvasta. Esimerkiksi Jack Sock on junnujen US Open -voittaja vuodelta 2010. Kuitenkaan kaikista menestyjistä ei ole saatu aikuisten sarjan voittajia. Nyt amerikkalaisjunnut ovat menestyneet massiivisesti. Viidestä edellisestä poikien Grand Slamista kolmessa on nähty eri amerikkalaisvoittaja, ja on myös nähty kisoja, joissa useita pelaajia on päässyt neljän joukkoon. Menestysajat ovat selvästi palaamassa.

Post on Facebook by Suomen Tennisliitto ry

Tennisliitto ilolla mukana Fazerin ja Valon Lasten liikkeessä tennis.fi

Fazer ja Valo käynnistävät valtakunnallisen pilottihankkeen, joka tarjoaa alakoululaisille monipuolista liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa koulupäivän jälkeen. Suomen Tennisliitto on syksyllä alkavassa Lasten liike -hankkeessa ilolla mukana. ...

Yleiset SM-kisat sujuivat Heliövaaran ja Leivon tahtiin

Harri Heliövaara voitti ulkokenttien yleisissä SM-kisoissa kultaa kaadettuaan loppuottelussa Lauri Kiisken 6-4, 6-1. Entinen ammattilainen ennakoi ratkaisun menevän kolmanteen erään, mutta hänen kolmas ulkokenttien Suomen mestaruutensa varmistuikin nopeammin.

- Jo pelkkä kova alusta toi itsevarmuutta, ja kun peli kulki, sitä tuli tietysti lisää. Kyllähän tällaisista kisoista voi tulla valheellinenkin tunne, että mitenköhän hyvin sitä kulkisi kansainvälisesti, ammattilaisuransa 2013 terveyshuolien vuoksi päättänyt Heliövaara mietti.

Heliövaara edusti heinäkuussa Suomea myös universiadeissa, pelasi Tampere Openin kaksinpelissä toisella kierroksella ja eteni nelinpelissä Patrik Niklas-Salmisen kanssa finaaliin. Hänen kesänsä jatkuu Suomessa pelattavissa miesten ITF 10 000 dollarin kisoissa.

Lauri Kiiski ylsi Tero Vilenin kanssa Tampere Openin nelinpelissä välieriin.

HVS:n Harri Heliövaara ja TaTS:in Lauri Kiiski ovat tottuneet mittelemään toisiaan vastaan kolmessa erässä.​​
HVS:n Harri Heliövaara ja TaTS:in Lauri Kiiski ovat tottuneet mittelemään toisiaan vastaan kolmessa erässä.​​

TaTS:in Ella Leivo vei naisten kaksinpelin Suomen mestaruuden. Hän voitti Turussa Tanja Tuomen 6-2, 5-7, 6-1.

- Matsi sujui alkujännityksen jälkeen ihan hyvin. Sain taistella voiton eteen, Leivo summasi.

SM-kulta oli Leivolle kaksinpelissä viides. Lisäksi hänellä on nelinpelissä kaksi kultaa.

Seurakaverukset Ella Leivo ja Tanja Tuomi iloitsivat mitaleistaan.​​
Seurakaverukset Ella Leivo ja Tanja Tuomi iloitsivat mitaleistaan.​​

 

Portugali Davis Cupissa armoton isäntä

Suomen joukkue edusti Portugalin isännöimällä illallallisella Sartoria Rossin sponsoroimissa mittatilauspuvuissa.​
Suomen joukkue edusti Portugalin isännöimällä illallallisella Sartoria Rossin sponsoroimissa mittatilauspuvuissa.​
5-0! Sille skoolasi Suomen joukkue ennen matsien alkua, vähän pilke silmäkulmassa tosin. Portugalin vahvuus oli hyvin tiedossa, mutta niin oli Suomen lyömätön yhteishenkikin.​
5-0! Sille skoolasi Suomen joukkue ennen matsien alkua, vähän pilke silmäkulmassa tosin. Portugalin vahvuus oli hyvin tiedossa, mutta niin oli Suomen lyömätön yhteishenkikin.​

Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmän toisen kierroksen kohtaaminen Portugali-Suomi päättyi isäntien voittoon. Tulos varmistui jo sunnuntain ensimmäisen ottelun päätyttyä ja Portugalin karattua 3-1-johtoon.

ATP-rankingissa sijaa 53 pitävä Joao Sousa voitti Jarkko Niemisen 6-3, 6-3, 6-4.

- Sousa oli tasaisempi, kun taas minun pelini oli 10 minuuttia hyvä ja sitten 10 minuuttia meni huonommin. Hävisin tiukkoja pelejä. En päässyt rinnalle kuin viimeisessä erässä. Koneeni käynnistyi vasta loppua kohden, Nieminen summasi.

- Tuntui, että tehoja puuttui ja akku oli tyhjä. Ehkä energiaa puuttui vain viitisen prosenttia, mutta en saanut irti sitä korkealaatuista peliä, jota Sousan kaltaisen voittamiseksi vaaditaan.

Suomen joukkueessa pelasivat Jarkko Nieminen, Micke Kontinen, Henrik Sillanpää ja Henri Kontinen. Kapteenina toimi tuttuun tapaan Kim Tiilikainen.​
Suomen joukkueessa pelasivat Jarkko Nieminen, Micke Kontinen, Henrik Sillanpää ja Henri Kontinen. Kapteenina toimi tuttuun tapaan Kim Tiilikainen.​
Viana do Castelo sijaitsee Portugalin pohjoisosassa, lähellä Portoa.​
Viana do Castelo sijaitsee Portugalin pohjoisosassa, lähellä Portoa.​

Nieminen urakoi Davis Cupissa kolmena perättäisenä päivänä ja matkusti suoraan Aamulehti Tampere Openiin. Myös Henrik Sillanpää ja Micke Kontinen suuntasivat Tampereen pääsarjaan.

- Matkustus ei ole parasta palautumista, mutta tiesin tämän jo aikatauluja suunnitellessani. Minulle oli tärkeää sekä edustaa Suomea että pelata Tampere Openissa, Nieminen sanoi.

Portugali onnistui yllättämään Suomen myös nelinpelissä, jossa kentällä Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen.​
Portugali onnistui yllättämään Suomen myös nelinpelissä, jossa kentällä Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen.​

Davis Cupin viimeinen ottelu Frederico Silva vastaan ranteen tähystyksestä kuntoutunut Micke Kontinen päättyi 3-6, 6-1, 6-0 ja Portugalin 4-1-voittoon Suomesta. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti paras kolmesta -menetelmällä.

Viana do Castelon tennisklubi muisti Jarkko Niemistä hänen hienosta urastaan taideteoksella.​
Viana do Castelon tennisklubi muisti Jarkko Niemistä hänen hienosta urastaan taideteoksella.​

Nieminen lopettaa ammattilaisuransa tähän kauteen, mutta on yhä käytettävissä maajoukkue-edustuksiin.

- Jarkko on Davis Cupissa mukana myös maaliskuussa, mikä on meille todella hyvä juttu. Se on eri asia, jaksaako hän pelata tulevaisuudessa kaikkina kolmena päivänä. Mickekin on toipumassa hyvää vauhtia, Suomen kapteeni Kim Tiilikainen sanoi.

Tulokset ja joukkue-esittelyt: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022446

Mallia mestarista: Jankovicin kämmen matalasta pompusta

Serbian pienestä, mutta käsittämättömän vahvasta pelaajakaartista on noussut kaksi maailman ykköstä: Novak Djokovic ja Ana Ivanovic. Heidän mukanaan ovat tulleet sellaiset täysveriset ammattilaiset kuin Janko Tipsarevic, Viktor Troicki, Dusan Lajovic ja naisissa Jelena Jankovic, Bojana Jovanovski ja vielä sadan joukkoon mahtuva Aleksandra Krunic. Muutaman pelaajan menestys on vetänyt monta pelaajaa huimaan nousuun.

Mallipelaajamme Jelena Jankovic oli jo muutama vuosi sitten top 10 -pelaaja, mutta hiipui sittemmin parikymmentä pykälää alemmas. Tämän vuoden Wimbledon on nostanut Jelenan jälleen kuvaajien ja katsojien mielenkiinnon kohteeksi.

Kuvassa Jelena on ruohokentille tyypillisesti lyömässä hyvin matalasta pompusta. Meillä päin harva pääsee ruoholla tennistä pelaamaan, mutta otetaan silti mallia Jelenan ammattitaidosta.

Jelena Jankovic tyylittelee matalan pompun kämmenellään Wimbledonissa. Kuva: All Over Press​
Jelena Jankovic tyylittelee matalan pompun kämmenellään Wimbledonissa. Kuva: All Over Press​

Avoin jalka-asento

Jelena on jarruttanut tähän kämmenlyöntiin vahvasti oikealle jalalle. Kaikki paino on siirtynyt lyöntikäden puolelle ja vasen jalka tasapainottaa lyöntiasennon. Tästä on hyvä lyödä ja ponnistaa seuraavaan tilanteeseen.

Maila pallon alla

Lähes kaikissa tilanteissa mailan on tultava kontaktiin pallon kanssa viistosti alapuolelta. Tässä kuvassa se tulee hienosti esille. Maila on hyvin suljettu yläkierteen lyömiseksi ja selvästi viuhahtamassa aivan nurmen pinnasta.

Keskivartalo tiukkana

Kova liike on jaloilla jarrutettu, mutta jarrua on pitänyt lyödä myös keskivartaloon, jotta lyönti pysyy kuosissa ja voima ei valu vääriin suuntiin.

Pää pystyssä

Katse on tarkasti lähestyvässä pallossa ja pysynee siinä hetken osuman jälkeenkin.

Vasen käsi seuraa palloa

Vasuri on tullut hartioiden käännön myötä tähtäämään lähestyvään palloon. Se myös tasapainottaa osaltaan lyöntihetkeä ja -asentoa.

http://players.brightcove.net/3506358525001/f55f0e43-a86b-4a11-bd26-bb30da5f78ff_default/index.html?videoId=4337811378001

Aurinko ja mitalit kimmelsivät SM-liigacupissa

SM-liigacupin mestaruudet ratkottiin 3.-5. heinäkuuta Kotkan ja Inkeroisten aurinkoisilla massakentillä. Kisajärjestäjien tarjoamille virvoittaville vesipulloille oli kysyntää, ja tunnelma oli...

http://www.tennis.fi/sitenews/view/-/nid/15602/ngid/1/

Kolumni: Vähän kaikkea vai paljon yhtä?

Monipuolisen liikkumisen puolesta saarnataan, sen vuoksi on perustettu valtakunnallisia järjestöjä ja asiaa ajamaan on palkattu korkeasti koulutettuja yliopistoihmisiä. Ollaan varmasti hyvällä asialla, mutta katsotaanpa rauhassa ja ajan kanssa mihin lasta ollaan lykkäämässä.

Perheen hikiliikkuja saattaa omistaa tennismailan lisäksi sählymailan, uima-asun, täydellisen jääkiekkoiluvarustuksen, pari erilaista tanssikostyymiä ja kaiken tämän päälle vielä viulun. Päiviä lapsen viikossa on kuitenkin se sama seitsemän niin kuin muillakin. Kaiken suoriutumisen keskellä pitäisi vielä ehtiä olemaan lapsi: leikkimään, olemaan kavereiden kanssa, ihmettelemään maailmaa ja löytämään se oma paikkansa siellä. Omasta lapsuudestani muistan sanonnan: "Voi kun olisi viulu ja kun osaisi soittaa." Ei ollut viulua, mutta oli joku torvi enkä oppinut sitäkään. Sisko oppi soittamaan, mutta ei pelaamaan tennistä. Instrumentin sijaan minä opin vähän käyttämään tennismailaa.

Ja senkin muistan, kun mentiin veljen kanssa kysymään äidiltä, mitä me voitaisiin tehdä kun ei ole mitään tekemistä. Kuka on näinä aikoina kuullut moisen lauseen lapsen suusta?

***

Nyt yhä useammilla on tennismaila, mutta osataanko sitä käyttää? Monipuolisuus on hyvästä ja suorastaan vaatimus huipputennikseen pyrittäessä. Mutta jos haluaa oppia lyömään maailmanluokan kämmenlyöntejä tai onnistumaan ykkössyötöissä useammin kuin hyvällä onnella, on syytä olla juuri tenniksessä taitava. Siis jos haluaa hallita jonkin asian paremmin kuin hyvin tai paremmin kuin muut (mikä muuten mitataan kilpailuissa), kannattaa valita mihin aikansa käyttää. Ja kun on valintansa tehnyt, sitten käyttää kaikki se aika juuri siihen ja monipuolisesti siihen. Ja paljon siihen. Intohimoisesti siihen. Tuliko selväksi? Pitää lähes leiriytyä sille kentälle, että on varmasti aamulla eka ja illalla vika. Vähän tähän lainasin sitä yhtä räppäriä - ei varmaan haitannut.

Lajit kilpailevat lapsista, ja yhtenä houkuttimena tarjotaan usein monipuolisuutta ja hauskaa tekemistä juuri meidän lajissa. Hyviä mainoslauseita, mutta monien lajitaitojen oppiminen on yksinkertaista puurtamista, onnistumista ja epäonnistumista. Toistojen määrää ei voi korvata millään muulla. Harjoittelu lajitaitojen oppimiseksi voi ja on syytäkin olla monipuolista, koska jokainen lyönti ja jokaiseen lyöntiin liikkuminen on erilainen ja vaatii pelaajalta erilaisten liikkeiden yhdistelykykyä ja sopeuttamista.

Lapset tulevat tenniksen pariin kuka minkäkin ikäisenä. Joku aloittaa viisivuotiaana ja toinen vasta teini-iän kynnyksellä pelattuaan siihen mennessä kolmea tai neljää muuta lajia. Monissa lajeissa lapsia karsitaan melkoisen tylyllä tavalla sen hetkisten taitojen mukaan A- ja B-joukkueisiin, ja osa putoaa sen vuoksi toiminnasta pois. Tenniksessä voi päästä varsin korkealle tasolle, vaikka ei olisi ensimmäisiä askeliaan kentänlaidalla ottanutkaan.

Erityisen samaa mieltä olen niiden kanssa, jotka sanovat, että lapsen on hyvä osata juosta, heittää, hypätä, liikkua paljon ja levätä sitten kun on sen aika. Ja syödä äidin laittamaa kotiruokaa.

***

Joskus vanhemmat päivittelevät, että miten paljon lapsi voi pelata; kyllä neljä kertaa viikossa on jo liikaa. Lapsena treenaamisesta mainittakoon esimerkkinä miesten ykkönen Novak Djokovic, joka viisivuotiaana roikkui tennisleirin aidassa niin kauan, kunnes valmentaja meni kysymään, haluaisiko pikku Novak tulla pelaamaan. Vastaus oli suunnilleen, että miksipä tässä muuten olisin päiväkaupalla roikkunut. Siitä eteenpäin päivittäinen annos oli kuusi tuntia tennistä ja vähän muuta treeniä päälle. Leirejä oli viikkokaupalla ja vuodesta toiseen. Tuli vaadittava määrä toistoja ja peliä kaikenlaisia pelaajia vastaan, oli yksityistä tekniikkatreeniä valmentajan kanssa ja yhteistä hauskanpitoa kavereiden kesken.

Siellä Novak oppi tennistaitojen lisäksi myöhemmässä elämässä tarvittavia sosiaalisia taitoja. Kesälomat sujuivat suunnilleen tällaisen ohjelman mukaan seuraavat seitsemän vuotta. Ja nyt kaveri on melko lailla suvereeni ykköspelaaja. Ei mennyt lapsuusvuosien treeni hukkaan, jos Nolelta kysytään.

***

Nyt osa lukijoista on jo kaivanut älyluurin käteensä ja hiplaa sieltä kirjoittajan tietoja esiin. Tuollainen yksisilmäinen taukki on saatava kuriin ja heti! Ei tiedä, mistä kirjoittaa.

Eipä hätäillä siellä, sillä olen täysin samaa mieltä kaikkien kanssa. Erityisen samaa mieltä olen niiden kanssa, jotka sanovat, että lapsen on hyvä osata juosta, heittää, hypätä, liikkua paljon ja levätä sitten kun on sen aika. Ja syödä äidin laittamaa kotiruokaa. Jos erimielisyyttä jostain tulee, saattaa se näkemysero kulminoitua lähinnä siinä, missä tätä monipuolisuutta pitäisi ruokkia. Onko lajiin erikoistuneen urheiluseuran tehtävä opettaa lapsi juoksemaan niin, ettei tämä sotkeennu omiin jalkoihinsa, pysähtymään hallitusti ennen seinää tai heittämään tarkasti ja ottamaan koppi ennen kuin pallo napsahtaa otsaan? Jos on ja niin kuin käytännössä onkin, miten mahtaa käydä varsinaisten lajitaitojen oppimisen?

Valmentajat tekevät kaikkea tätä ja käyttävät vähiä valmennusaikoja perusliikuntataitojen opettamiseen.

***

Miten oli ennen vanhaan eli vanhoina hyvinä aikoina? En tiedä, miten joka paikassa muualla tehtiin, kun en ollut niissä muissa paikoissa, mutta kotikaupungissani maan itäisessä laidassa ainakin se liikkuva osa nuorisosta puuhaili ihan omiaan päivät pitkät ja kävi sitten pari kertaa viikossa ohjatuissa minkä lie lajin harkoissa. Osa hiihti lähinnä talvella, osa pelasi jalkapalloa ja osa jääkiekkoa tai istui siellä kentän laidalla peppu eriasteisesti jäässä. Johtava filosofia oli, että kaikki eivät pelaa yhtä paljon. Siinä ohjattiin lajivalintaa luonnonmenetelmällä.

Omalla ajalla pelailtiin vaikkapa pihafudista tai talvella ulkojäällä luistimilla ja jopa ilman teriä kengissä jotain peliä, kunnes valo sammui siitä ainoasta kenttää valaisemaan tarkoitetusta lampusta. Opittiin kehonhallintaa, nopeutta ja ketteryyttä ja kestävyyttä. Koulun välitunnit olivat nopeustreeniä erilaisten juoksupelien muodossa. Lisää kestävyyttä hankittiin pyöräilemällä huolestuttavan pitkiä taipaleita ja seikkailemalla metsissä. Metsämaastoista ei ollut pulaa. Saman metsikön poluille ei tarvinnut yhden kesän aikana mennä kahta kertaa, jos ei halunnut. Suorituspaikat olivat monipuoliset ja aina käytettävissä.

Sosiaalisuus hoitui sillä, että joukkueet haalittiin kasaan kasvotusten sopimalla. Puhelin kun oli kaikilla kotona eteisen piirongin päällä ja johdolla seinään kytkettynä, ja sen käyttöoikeus sekä tarve lähinnä vanhemmilla. Säännöistä sovittiin ennen pelin alkua tai se paras pelaaja kertoi, miten pelataan ja kaikki toimivat omalta osaltaan sääntöjen valvojina. Ja niin oli hyvä. Kyseessä oli silloin aidosti pelaajien peli ja lasten leikki, siis siitähän kaikki urheileminen sai joskus alkunsa.

***

Miten tennis saadaan palautettua pelaajille? Pelaajille on annettava mahdollisuus pelin ja omien taitojen löytämiseen ja kilvoittelemisesta nauttimiseen. Kannustetaan pikkujunnuja siis pelaamaan paljon erityisesti kesäajalla, jolloin kenttiä ja mahdollisuuksia siihen on runsaasti. Yksikään kenttä ei saa olla tyhjillään, jos joku vaan haluaa siellä pelata – ovet ja portit auki!

Nyt saa soittaa.

Kirjoittaja on tennisvalmentaja.​​
Kirjoittaja on tennisvalmentaja.​​

 

Sari ja Micce Mika Hedmanin tenniskoulussa: lentolyönti

Sari Multala ja Mikaela Ingberg Mika Hedmanin tenniskoulussa. Osa: lentolyönti. Kuvaus: Vesa Koivunen

https://youtube.com/watch?v=JOzwtZOnm-Q

Kirja: Becker kotonaan Wimbledonissa

Boris Becker’s Wimbledon [with Chris Bowers]. Blink Publishing, London 2015. 224 s. ISBN 978-1-910536-08-7​
Boris Becker’s Wimbledon [with Chris Bowers]. Blink Publishing, London 2015. 224 s. ISBN 978-1-910536-08-7​

Tänä kesänä tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun 17-vuotias saksalaispoika Boris Becker voitti miesten kaksinpelin Wimbledonissa. Sitä juhliakseen Becker on saattanut maailmaan kirjan, jossa hän tunnustaa rakkautensa Wimbledoniin, ei yksin tennisturnaukseen ja sen järjestäjäseuraan All England Lawn Tennis and Croquet Clubiin, vaan myös koko Wimbledonin kylään.
Becker voitti Wimbledonin kolmesti ja oli finaalissa hävinneenä osapuolena neljästi. Hän osallistui turnaukseen 15 kertaa ja siirtyi sen jälkeen BBC:n Wimbledonin lähetyksiin kommentaattoriksi 12 vuodeksi. Se työ piti lopettaa, kun hänestä tuli marraskuussa 2013 Novak Djokovicin valmentaja.
Kirjassa on upeat kuvat ja se on taitettu mainiosti Wimbledonin tunnusvärien vihreän ja purppuran sävyin. Eniten lukijaa koukuttaa Beckerin avoin kerronta. Hän valottaa Wimbledonin tähtihetkien ja epäonnistumisen lisäksi mullistuksia, joita tuo sensaatiomainen ensimmäinen turnausvoitto vuonna 1985 toi hänen elämäänsä. Kun hänestä tuli yhdessä yössä nuori, rikas ja kuuluisa, hän menetti vapautensa ja yksityisyytensä. Vaikka koti Leimenin pikkukaupungissa sai jäädä, Saksassa hänen tekemisiään seurattiin herkeämättä ja kärkkäästi niitä myös kritisoitiin, mikä tuntuu häntä edelleenkin harmittavan.
Värikästä elämää elänyt Becker on nyt 47-vuotiaana sovussa itsensä kanssa. Hän muutti nykyisen puolisonsa Lilyn ja nuorimman poikansa Amedeuksen kanssa Wimbledonin kylään. Hän viihtyy siellä niin hyvin, että suunnittelee hakevansa Iso-Britannian kansalaisuutta.

Post on Facebook by Suomen Tennisliitto ry

Jes, jes, jesjesjes, huutavat Suomen pojat, sillä Jarkko Nieminen on pistänyt sisua peliin ja tilanne kolmannessa 4-4. Kaksi ensimmäistä siis Sousalle 6-3, 6-3. Tämä on Jarkon erä!

Hyvän mielen lähettiläät jälleen Kalastajatorpalla

Bermudan Kannusta pelattiin jälleen Helsingin Kalastajatorpan kentillä. 4. heinäkuuta oli yksi kesän harvoista hellepäivistä, jota moni suomalainen vietti jääkiekkoilijoiden tennisotteita katsellen. Tärkeä osa perinteikästä turnausta on hyväntekeväisyys: tuotto ohjataan lasten mielenterveyden hoitoon HUSin ylläpitämälle Lastenklinikalle.

Teemu Selänne oli kysytty selfieiden kohde Bermudan Kannussa. Myös perinteiset nimmarit olivat kuumaa kamaa.​
Teemu Selänne oli kysytty selfieiden kohde Bermudan Kannussa. Myös perinteiset nimmarit olivat kuumaa kamaa.​
Mikael Granlund on treenannut tänä kesänä muun muassa yleisurheilukentällä ja permannolla. Myös tennis pitää kiekkoässän liikkeessä.​
Mikael Granlund on treenannut tänä kesänä muun muassa yleisurheilukentällä ja permannolla. Myös tennis pitää kiekkoässän liikkeessä.​
Jari Kurri pelasi tänä vuotta Bermudassa 33:tta kertaa.​
Jari Kurri pelasi tänä vuotta Bermudassa 33:tta kertaa.​
Bermudan Kannu on suomalaiskiekkoilijoille paitsi mainio tapa tavata toisiaan, myös kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen eli lasten mielenterveystyöhön.​
Bermudan Kannu on suomalaiskiekkoilijoille paitsi mainio tapa tavata toisiaan, myös kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen eli lasten mielenterveystyöhön.​
Niklas Hagmanille Bermudan Kannu on jokakesäinen perinne.​
Niklas Hagmanille Bermudan Kannu on jokakesäinen perinne.​
Teemu Selänne treenaa nykyään tennistä lähes päivittäin. Toinen ex-kiekkoilijan suosikkilaji on golf.​​​
Teemu Selänne treenaa nykyään tennistä lähes päivittäin. Toinen ex-kiekkoilijan suosikkilaji on golf.​​​

 

Jarkko jätti jäähyväiset Wimbledonille

 

Wimbledonin keskuskentän yleisö osoitti seisaaltaan arvostuksensa ja kunnioituksensa Suomen Jarkko Niemiselle, joka...

Posted by Suomen Tennisliitto ry on 1. heinäkuuta 2015